Kijkcijfers: 50ste Gouden Televizier-Ring: 3,3 miljoen zien SynDROOM winnen

16 oktober 2015 08:47 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot Gouden Televizier Ring Gala

Het 50e Gouden Televizier-Ring bleek de kijkcijferhit van de dag. Maar liefst 3,3 miljoen mensen zagen hoe Johnny de Mol de avond van z'n leven had.

Gemiddeld trok het Gouden Televizier-Ring Gala 2,2 miljoen kijkers en scoorde daarmee de nr. 1-positie in de kijkcijfer top 25. Het kijkcijfer liep op tot maar liefst 3,3 miljoen, toen iedereen wilde zien hoe Johnny de Mol de 50ste Gouden Televizier-Ring voor SynDROOM won.

Net als in 2013 was het een heuse mollenavond. Toen wonnen Johnny en Linda de Zilveren Ster en kreeg Wie is De Mol de Gouden Televizier-Ring. Dit jaar waren zowel de Ring als de Zilveren Ster voor Johnny, kreeg zijn ex Chantal Janzen de Zilveren Ster Vrouw en won tante Linda ook nog eens een Oeuvre Ring, de derde ooit. Het regende felicitaties.

Expeditie Robinson blijft stabiel

Een andere mijlpaal in de geschiedenis van de Televizier-Ring verkiezing was dat twee genomineerde programma's tegelijk op hetzelfde tijdstip als het gala werden uitgezonden. Expeditie Robinson was goed voor 1.1 miljoen kijkers. De aflevering liet een hele andere kant zien van Tim Douwsma die zelf in Carré aanwezig was... De nuchtere Fries bleek namelijk vol streken te zitten, zo bekokstoofde hij een plannetje om Sandra van Nieuwland naar huis te sturen om zo de nóg zwakkere speler Marian Mudder te bewaren voor de volgende, cruciale stemronde. Dat viel verkeerd.

SynDROOM opent magertjes

Terwijl Johnny de Mol en de makers in Carré zaten, ging op RTL 4 het derde seizoen SynDROOM van start. Dat was voor fans van de show wel een dilemma. Uiteindelijk zagen een wat teleurstellende 751.000 kijkers de eerste nieuwe aflevering.

Maar tussen alle lofzangen door was er ook een ontnuchterende conclusie...

Xess Xava bij Pauw

Grote afwezige tijdens het Ring Gala was Omroep MAX-baas Jan Slagter. Hij schoof echter wel aan bij Pauw om zijn analyse te geven over het evenement. Jan bleek verrassend mild, zo zagen zo'n 842.000 kijkers. Het echte venijn kwam van Johan Derksen die in discussie ging met longarts Pauline Dekker over de gevaren van roken. De dokter wilde iedereen zo snel mogelijk van de sigaret of sigaar af helpen, Derksen dacht daar anders over.

Gelukkig kon Johan het halverwege de avond ook nog even over zijn échte vakgebied hebben: voetbal. Yolanthe Sneijder-Cabau bleek bevallen van zoontje Xess Xava en daar had Derksen best wel een mening over. Johan vroeg zich vooral af of de kleine spruit al tweebenig speelde. Al met al was iedereen aan het eind van de avond tevree. Immers, een tevreden roker is geen onruststoker.

Meer over