Kijkcijfers: 6,4 miljoen mensen nemen afscheid van Oranje

13 juli 2014 08:16 | kijkcijfers | Door Televizier

Het was niet de best bekeken wedstrijd van het WK voetbal, maar toch keken er ruim 6,4 miljoen mensen naar de troostfinale tussen Nederland en Brazilië.

Natuurlijk hadden we Oranje het liefst vandaag op het veld gezien, maar helaas waren de vingertoppen van Jasper Cillessen niet lang genoeg om de penalty's van Argentinië te stoppen. De troostfinale wil geen enkele voetballer spelen, maar als je hem dan speelt, kan je hem maar beter winnen. Het Nederlands elftal vernederde gastland Brazilië onder het oog van ruim 6,4 Nederlanders met 3-0. In ons koude kikkerlandje overheerst een gevoel van trots.

Twitter

Tijdens de wedstrijd werd niet alleen de hashtag #braned gebruikt, maar ook #JasperCillessenSitsOnThings. Na Robin van Persie en Luis Suárez was gisteren de keeper van het Nederlands elftal aan de beurt om massaal te worden bewerkt, althans met Photoshop. De naam van de hashtag zegt het eigenlijk al: Jasper Cillessen zit op dingen. 

't Spaanse Schaep

De reeks herhalingen van 't Spaanse Schaep werden met luid gejuicht ontvangen. De populaire serie met onder anderen Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts en Georgina Verbaan werd door maar liefst 648.000 mensen bekeken. 

Meer over