Kijkcijfers: 7,5 miljoen zien Oranje paella maken van Spanje

Ruim 7,5 miljoen Nederlanders zagen het Nederlands elftal het ongelooflijke presteren en met 5-1 van wereldkampioen Spanje winnen.

Vooraf gaf niemand een stuiver voor het elftal van Louis van Gaal, maar toch gingen we er met z'n allen massaal voor zitten. Het zou een historische voetbalavond worden waarin Nederland strooide met juweeltjes van goals. 7,5 miljoen mensen keken thuis voor de tv en stuurden bijna 70.000 tweets de lucht in. En naarmate de wedstrijd vorderde werden die steeds leuker.

Spanje - Nederland is nu het best bekeken programma van 2014. Tot nu toe was dat de finale van het Eurovisie Songfestival met  5,1 miljoen kijkers. De hele kijkcijfer top 6 van 13 juni bestaat uit WK-gerelateerde programma's. De voorbeschouwing van Spanje - Nederland trok ook 7,5 miljoen kijkers, Mexico – Kameroen was goed voor 1,8 miljoen en de nachtwedstrijd Chili – Australië voor 1,5.

Johan Derksen

Johan Derksen brandde het Nederlands elftal en vooral Louis van Gaal al wekenlang af in VI Oranje. 871.000 mensen waren benieuwd of hij zijn woorden in zou trekken. Maar dat gebeurde natuurlijk niet.

Reageren