Kijkcijfers: 8 miljoen voor Oranje tegen Chili

Nederland - Chili is de best bekeken voetbalwedstrijd van het WK voetbal tot nu toe. Ruim 8 miljoen mensen zagen Nederland met 2 - 0 winnen.

De eerste twee wedstrijden scoorden respectievelijk 7,2 miljoen (tegen Spanje) en 7,9 miljoen (tegen Australiƫ) Mooi was het tegen Chili allemaal niet. De eerste helft was zelfs uitgesproken saai.

Winnen of genieten?

Pas ver in de tweede helft ging het beter met Oranje en scoorde het Nederlands elftal 2 keer. En zo werd Nederland groepswinnaar van de groep des doods met 10 dulpunten voor en 3 tegen. Daar hadden we vooraf voor getekend.

Spanje - Australiƫ

Omdat de laatste groepswedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld was Spanje - Australiƫ te zien op Ned. 3. Een wedstrijd die nergens meer om ging en daarom 33.000 kijkers trok. Dat zijn beroerde cijfers voor het derde net.

VI Oranje

Voor het eerst dit seizoen brak VI Oranje door de 1 miljoen grens. De show met Derksen, Genee en Van der Gijp deed het prima met 1,2 miljoen kijkers. Natuurlijk zat Studio Brasil daar ver boven met 2,8 miljoen, maar dat is logisch omdat zij de wedstrijd hebben. Dan rest er nog een prangende vraag voor de mannen van VI Oranje.

Reageren