Kijkcijfers: 800.000 Sinterklaasjournaal-kijkers zien Zwarte Piet verkleed als Sint

5 december 2014 10:05 | kijkcijfers | Door Televizier

© NTR - Roel Jorna

800.000 mensen keken gisteren naar de ontknoping van het Sinterklaasjournaal. Tot ieders verbazing werd Sinterklaas vervangen door een bejaarde Zwarte Piet.

De goedheiligman is door de turbulente Sinterklaasperiode oververmoeid geraakt, en dus schoot een Zwarte Piet hem te hulp. De nieuwe hulpsinterklaas zette de mijter op zijn hoofd, om vervolgens op schimmel Amerigo te gaan zitten. Sinterklaas haalde op zijn beurt een black beauty van stal , wat veel boze reacties opleverde.

Toch waren er ook veel mensen positief over de nieuwe Sint.

Chantal Blijft Slapen

Chantal Blijft Slapen krijgt mogelijk een tweede seizoen bij RTL 4, en dat is niet voor niets. Ruim 1,5 miljoen mensen zagen het allerlaatste logeerpartijtje van het seizoen. Chantal Janzen bleef slapen bij ex-judoca Dennis van der Geest en Divorce-acteur Dirk Zeelenberg.

Nederland Waterland

Plassen, rivieren, meren en natuurlijk de Noord- en de Waddenzee: de vele waterpartijen zijn kenmerkend voor ons land. 925.000 mensen zagen gisteren dat de makers van Nederland Waterland de pareltjes van onze natuur op sublieme wijze in beeld brachten.

Meer over