Kijkcijfers: 880.000 voor een paard

Totilas was een dressuurwonder, een legende. Tot het paard overging in Duitse handen en volledig van de radar verdween. 880.000 mensen keken vol verwondering naar de documentaire Totilas: Paard en Fenomeen.

Het mooie zwarte paard werd ooit bereden door Edward Gal en won alles wat er te winnen viel. Tot het wonderpaard werd verkocht aan Duitsland en het over was met Totilas. De MAX-documentaire van Annette van Trigt liet zien wat er nadien gebeurde. Totilas werd er zelfs trending topic van op Twitter.

Gelukkig lijkt het nu eindelijk weer de goede kant op te gaan met het beste paard ooit.

Het best bekeken programma was natuurlijk weer het Acht Uur Journaal met 1,8 miljoen kijkers, daarna volgde De Slimste Mens met 1,3 miljoen. In deze aflevering maakte cultuurhistoricus Thomas van der Dunk een onuitwisbare indruk.

De kijkers die zich ergerden, konden aan het einde van de uitzending opgelucht ademhalen, Van der Dunk moest het veld ruimen.

Down for Dummies

De tweede aflevering van Down for Dummies werd met 762.000 kijkers praktisch net zo goed bekeken als de eerste. En gezien de reacties op Twitter doet Barry Atsma goed werk.

Meer over:

Reageren