Kijkcijfers: 9 miljoen kijkers zien Oranje verliezen na strafschoppen

9 miljoen Nederlanders zagen hoe Jasper Cillessen de winnende strafschop nog met zijn vingertoppen aanraakte. Het mocht niet baten; we liggen uit het toernooi.

Het duel van woensdag is de best bekeken wedstrijd van Oranje ooit en verdringt daarmee de finale tussen Nederland en Spanje op het WK van 2010, met 8,5 miljoen kijkers, van plek één. Na de uitschakeling van gisteravond kan het record helaas weinig mensen heugen. De tompoezen worden weer roze, de vlaggetjes worden weer opgeruimd en de juichpakken worden verbrand. 

Trots

Na de laatste penalty overheerste het gevoel van teleurstelling in Nederland. Toch kan Nederland trots zijn op de uitzonderlijk goede prestatie van Oranje. Vrijwel niemand had verwacht dat Nederland onder leiding van bondscoach en tactisch genie Louis van Gaal zo ver zou komen. We mogen trots zijn op onze jongens. 

Tour de France

Laten we niet vergeten dat de dag gisteren prachtig begon voor Nederland. Ruim 1,2 miljoen mensen zagen hoe Lars Boom gisteren de etappe in de Tour de France wist te winnen. De Nederlander was magistraal op de kletsnatte kasseien en fietste in zijn eentje naar de finish. Het is de eerste Nederlander die in negen jaar een touretappe op zijn naam weet te schrijven. Laten we de dag van gister daarom afsluiten met deze prachtige prestatie. We moeten trots zijn op ons kleine koude kikkerlandje.

Meer over:

Reageren