Kijkcijfers: 999.000 kijkers voor Ali B en de 40 wensen

Ali B. brak net niet door de miljoen-grens heen met zijn nieuwe programma Ali B. en de 40 Wensen. Een tikje teleurstellend, maar aan het programma lag het niet.

Ali had als vervanger van Wie is de Mol? te maken met heftige concurrentie op de commerciƫle zenders. Help, Mijn Man is Klusser trok 1,2 miljoen kijkers op hetzelfde tijdstip en de halve finale van de KNVB-Beker tussen AZ en Ajax trok net zoveel kijkers op Veronica.

In Ali B. en de 40 Wensen laat Ali wensen van bejaarden vervullen door probleemjongeren. In de eerste aflevering moest Peter (18) ervoor zien te zorgen dat Bob (77) nog eens in een echte balletvoorstelling kon dansen. En dat leverde een ontroerend programma op.

AZ - Ajax

Deze laatste Twitteraar liet het voetbal lopen voor Ali B, maar dat deed de rest niet. AZ - Ajax was met 11.000 tweets het meest besproken programma van de avond. Het was dan ook een hectische wedstrijd met twee rode kaarten waarin de winst uiteindelijk naar de Amsterdammers ging.

Expeditie Poolcirkel

Een programma dat een beetje verloren dreigt te raken in al het geweld op de donderdag is Expeditie Poocirkel. Het survivalprogramma met Lieke van Lexmond trok met de eerste echte aflevering 512.000 kijkers voor RTL 5 en dat houdt niet over. Misschien dat de kijkers nog even moeten wennen?

Reageren