Kijkcijfers: Afscheid Rick Nieman matig bekeken

23 mei 2015 08:06 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL Nieuws

Rick Nieman zwaaide vrijdag na 19 jaar af als RTL nieuwslezer. Opvallend genoeg was Ricks laatste Half Acht Nieuws met 973.000 kijkers de minst bekeken uitzending van de week.

Ter vergelijking: op woensdag en donderdag was het Half Acht Nieuws goed voor respectievelijk 1 en 1.13 miljoen kijkers. Op maandag en dinsdag waren dat er zelfs 1.29 en 1.1 miljoen. 

Rick volgt Nelleke en Letterman

De nieuwsanchor hield het dan ook professioneel tijdens zijn allerlaatste keer achter de desk. In alles leek het op een reguliere uitzending totdat Rick in de laatste minuten door vrienden en collega's werd verrast. Het afscheid van Nieman viel uitgerekend in een week waarin andere sterren definitief de buis vaarwel zeiden. Op woensdag gingen zowel Nelleke van der Krogt als David Letterman met pensioen. Nelleke hield het, net als Rick, klein terwijl Lettermans laatste Late Show, naar goed Amerikaans gebruik, een spektakelstuk werd.

Tranen van Ali B bij laatste DWDD

Ook Matthijs van Nieuwkerk was toe aan zijn laatste DWDD van het seizoen en scoorde 1.14 miljoen. Het thema van de terugblikaflevering was Lobi da Basi, wat Papiaments is voor "liefde is de baas". Samen met enkele vaste gasten werd teruggeblikt op de mooiste en ontroerende momenten van het afgelopen seizoen. De avond kreeg een onverwacht emotioneel tintje toen Ali B aanschoof en 't hem al na een paar zinnen te kwaad werd. Ali had een liedje geschreven over zijn twee zoontjes en het verdriet dat hij voelde bij de wetenschap ze ooit kwijt te moeten raken aan het leven. Met zichtbare moeite wist hij zich te herpakken om het nummer te zingen dat ook bij de aanwezigen behoorlijk binnen kwam. Onder anderen Halina Reijn en Erben Wennemars zaten met tranen in de ogen. Maar ook thuis voor de buis werden BN'ers geraakt.

Koefnoen Presenteert maakt sterke start

Tot slot waren er ook programma's die juist van start gingen. Koefnoen Presenteert, de nieuwe vorm van het satirische programma met steeds één aflevering vullende sketch, was goed voor 919.000 kijkers. In de eerste, Stessen getiteld, stond het verborgen lief en leed in de luchtvaartwereld centraal.

Voor de makers smaakte het in elk geval naar meer, zo vertelden ze aan Televizier.

Meer over