Kijkcijfers: Ajax scoort 1,8 miljoen kijkers

De Champions League is weer begonnen en dat staat garant voor een hoge kijk- en praatcijfers. Gisteren zagen 1.882.000 mensen hoe Ajax een punt pakte tegen Paris Saint Germain.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd je voor gek verklaard als je Ajax een kans gaf tegen de grootmacht Paris Saint Germain. Sterren als David Luiz en Zlatan Ibrahimovic zouden volgens de kenners gehakt maken van de Amsterdammers. Na de eerste goal van de Fransen leek het er sterk op dat de analytici gelijk gingen krijgen, maar Ajax kwam in de tweede helft sterk terug en maakte de aansluitingstreffer. Na een zinderende slotfase bleef het uiteindelijk 1 tegen 1. Over deze geweldige prestatie werd maar weinig gesproken, het opvallende pakje van de scheidsrechter was op Twitter het onderwerp van gesprek.

Dokter Tinus

Dokter Tinus (Thom Hoffman) en zijn vrouw Lisa (Jennifer Hoffman) verwachten een baby, wat voor de twee koppige tortelduifjes soms erg lastig is. Lisa wil graag het nieuwe hoofd van de basisschool worden, terwijl Martinus vindt dat ze geen werkende moeder moet zijn. De 933.000 kijkers konden gisteravond weer smullen van het eindeloze geruzie.  

Hollands Beste Bloemstylist

Hollands Beste Bloemstylist trekt elke week minder kijkers, gisteren keken er nog maar 621.000 mensen naar het SBS 6-programma. In principe is dit geen hele slechte score, al is het natuurlijk wel vervelend voor Kees Tol dat zijn show in twee weken tijd al bijna 200.000 kijkers is verloren. Ook op Twitter zijn de reacties een stuk minder positief dan voorheen.

Niet iedereen is overigens negatief.

Reageren