Kijkcijfers: Ali B. en de 40 Wensen faalt op Ned. 1

De verwachtingen waren hooggespannen, maar Ali B verliest week na week kijkers op Ned. 1. Zijn programma Ali B. en de 40 Wensen trok nog maar 601.000 mensen.

Het is de eerste keer dat Ali een programma maakt voor Ned. 1. Dat heeft hij te danken aan het succes van Op Volle Toeren, maar Ali B. en de 40 Wensen kan niet tippen aan dat succes. Toch is het programma waarin Ali probleemjongeren de wensen van bejaarden laat vervullen, helemaal niet verkeerd. In de derde aflevering moest de 21-jarige Emin ervoor zorgen dat de schilderijen van de 79-jarige Hans-Alexander in een museum kwamen te hangen.

 Het blijft vooralsnog een raadsel waarom Nederland niet warm loopt voor Ali en zijn probleemjongeren.

Help Mijn Man is Klusser

1,4 miljoen kijkers schakelden wel in op John Williams die nietsnutten van mannen aanpakt in Help Mijn Man is Klusser. En het succes lijkt vooral te danken aan de presentator van dienst. Want Help Mijn Man is Klusser gaat allang niet meer over klussen, maar over gebrek aan communicatie en huwelijksproblemen en daar draait John zijn hand niet voor om.

Cash op Zolder

Op RTL 7 voetbalde AZ voor het oog van 1 miljoen kijkers tegen Benfica. Helaas liep dat slecht af. Met AZ is nu ook de laatste Nederlandse club verdwenen uit de Europese cometities.

Beter nieuws kwam er van Cash op Zonder (636.000 kijkers). Een Chinees beeldje dat al jaren stond te verstoffen, bracht 320.000 euro op dankzij een biedoorlog tussen Chinezen. Het inspireerde veel kijkers tot een zoektocht op donkere plekken in huis.

Reageren