Kijkcijfers: Ali B verliest cabaretstrijd met Jan Jaap van der Wal

25 Mei 2015 08:13 | kijkcijfers | Door Televizier

Jan Jaap van der Wal bleek een maatje te groot voor Ali B. Zijn show Dystopia werd stukken beter bekeken dan Ali B Beken(d)t.

Jan Jaap van der Wal was goed voor 706.000 kijkers, terwijl Ali "slechts" 445.000 mensen wist te boeien. Maar, net als humor, zijn kijkersaantallen ook subjectief. Jan Jaap is in absolute aantallen de winnaar, maar 700.000 kijkers is voor RTL 4-begrippen aan de magere kant, terwijl bijna 450.000 mensen voor een spaarzaam bekeken zender als NPO3 een uitstekende score is. Verrassend genoeg was Twitter ook nog eens mild tot positief over beide shows.

Allerlaatste reguliere Life4you amper bekeken

Carlo Boszhard en Irene Moors waren voor de een-na-laatste keer samen op de zondagmiddag. Het was een show vol oude bekenden zoals Jan de Hoop, nieuwe gezichten als de band Chef' Special en oude bekenden met nieuwe gezichten zoals Marijke Helwegen. Helaas speelde het mooie pinksterweer het duo danig parten: slechts 385.000 mensen zaten voor de buis en ook in de zaal leek het minder druk dan normaal.

Een Tegen 100 op eenzame hoogte

Maar waar werd dan wel naar gekeken op Eerste Pinksterdag? Het Journaal was goed voor 1.87 miljoen kijkers en ook Caroline Tensen was onverminderd in trek. Een ruime 1.5 miljoen mensen zaten klaar voor een nieuwe Een Tegen 100 met een kandidaat die voor de klas wil en desondanks niet al teveel parate feitenkennis in huis heeft.

Meer over