Kijkcijfers: Allemaal Familie opent met aardige score: 608.000 kijkers

Allemaal Familie ging donderdag van start op NPO 1. Het WNL-programma over familiebedrijven wist redelijke kijkcijfers neer te zetten: 608.000 mensen keken.

Allemaal Familie is een van de weinige nieuwe programma's op NPO 1 deze zomer. Temidden van het herhalingenfestijn dat de zender al weken in zijn greep houdt, trekt de eerste aflevering van de WNL-reeks 608.000 kijkers. Een best aardige score, die misschien nog wel wat oploopt de komende weken, gezien de vele positieve reacties:

 

De eerste aflevering nam een kijkje in het leven van de familie Van Everdingen, die al vierhonderd jaar het Gelderse landgoed Noordenhoek beheert, maar ging ook op bezoek bij sigarenfamilie Brasser en visfamilie Molenaar. Vooral visboer Jan viel op, of wacht, waren er nou twee?

 

Allemaal Familie werd aan elkaar gepraat door miljardair John Fentener van Vlissingen. Een enkele kijker snapte zijn rol in het programma niet zo goed, maar de meeste mensen waren laaiend enthousiast over het presentatiedebuut van de zakenman:

 

Moordvrouw

Na afloop van Allemaal Familie trok talkshow Jinek bijna net zoveel kijkers: 604.000. Ondertussen floreert vooral SBS 6 op de late avond: Hart van Nederland (1,2 miljoen kijkers) en Shownieuws (1,1 miljoen kijkers) blijven de pannen van het dak scoren. Met RTL 4 gaat het een stuk minder goed na 22.30 uur. De zender begon donderdag aan de herhalingen van de eerste reeks Moordvrouw.


De eerste avonturen van Fenna (Wendy van Dijk) en haar collega's wisten slechts 271.000 kijkers te boeien. Een ware kijkcijferhorror voor RTL 4 dus, terwijl de zender buiten de zomer juist zo goed scoort op de late avond met RTL Late Night. Sinds de talkshow met zomerstop is, wil het maar niet lukken om de kijker vast te houden: ook de herhalingen van Divorce scoorden de afgelopen weken slecht om 22.30 uur.


De Slimste Mens

Op primetime ging De Slimste Mens er weer met het goud vandoor. De NPO 2-show scoorde ditmaal iets minder dan een miljoen kijkers, maar bleef daarmee alsnog alle concurrentie voor. In de quiz was het opnieuw Nynke de Jong die al haar tegenstanders te slim af was. Kijkers zijn maar wat blij dat de journaliste keer op keer de slimste van de dag wordt:


NOS-gezicht Simone Weimans moest helaas na één aflevering alweer het veld ruimen. Ze verloor op één seconde van royaltykenner Marc van der Linden.


En ondertussen blijft de 'chemie' tussen presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem de gemoederen bezighouden:


Reageren