Kijkcijfers dinsdag 1 maart 2022

De TV van gisteren: Kijkers geven Arjan ervan langs in Married at First Sight

2 maart 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenshot RTL 4
De actualiteitenprogramma's werden dinsdag vanzelfsprekend het best bekeken, maar Married at First Sight maakte weer de meeste tongen los.

Om begrijpelijke redenen trokken de Journaals veruit de meeste kijkers. De oorlog in Oekraïne zorgde voor 2,7 miljoen voor het Journaal van 20.00 uur en 1,5 miljoen voor dat van 6 uur. Het Half Acht Nieuws van RTL volgde rap daarna met 1,4 miljoen, hetzelfde aantal als EenVandaag. Het eerste niet-actualiteitenprogramma in de Top 25 is Opsporing Verzocht met 1,3 miljoen kijkers. 

DNA Onbekend

Op primetime deed ook DNA Onbekend het prima met bijna 1,3 miljoen kijkers. Kijker Pietje Puk ontdekte iets bijzonders aan de uitspraak van presentatrice Dionne Stax. 

Married at First Sight

Married at first Sight is al weken het meest besproken programma van de Nederlandse televisie. De aflevering van gisteren trok 952.000 kijkers die weer allemaal de mond vol hadden van Arjan. Arjan trouwde ongezien met Maurice en besloot al na een paar uur dat de vriendelijke Maurice niet geschikt was voor hem. Een paar paniekaanvallen later was het huwelijk reeds over en dat zit de kijkers meer dan dwars. 

Talkshows

Van de talkshows deed De Avondshow van Arjen Lubach het veruit het beste met bijna 1,3 miljoen kijkers, maar alle talkshows hadden eigenlijk topcijfers. Op1 had er 950.000, Jinek 873.000, M deed het goed met 825.000 en de mannen van VI Vandaag trok 713.000 kijkers. Alleen HLF8 bleef ver achter met 416.000 kijkers. De show werd voor de tweede achtereenvolgende dag gepresenteerd door Hélène Hendriks omdat Johnny de Mol ziek is. En volgens de kijkers deed ze dat helemaal prima. 

Meer over