Kijkcijfers: Bejubelde 3LAB-serie Rundfunk trekt 100.000 kijkers

Een van de pareltjes van de experimentele week 3LAB op NPO 3 is Rundfunk. Helaas weten de kijkers de sketchserie niet goed te vinden.

De absurdistische sketchserie Rundfunk wordt bejubeld op Twitter. In themaweek 3LAB, waarin NPO 3 allerlei nieuwe formats een kansje geeft, zijn elke dag de avonturen van Erik en Tim op de middelbare school te volgen en de kijkers vinden die hilarisch.


Opvallend genoeg keken er donderdag maar 100.000 mensen naar 
Rundfunk en ook eerder deze week lagen de kijkcijfers rond dat aantal. Op Uitzending Gemist wordt de serie van Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout wel veel teruggekeken. Ook midden in de nacht:


Ook de andere 3LAB-programma's weten op tv niet veel kijkers aan zich te binden. Voor Hackers zaten 204.000 mensen klaar, wat wel de beste 3LAB-score tot nu toe is, en voor de tragikomedie TreurTeeVee 158.000. Dat laatste programma werd net als
Rundfunk zeer gewaardeerd:

 

Het Mooiste Meisje Van De Klas

Op primetime ging De Slimste Mens er weer eens met de winst vandoor: de kennisquiz trok 1,3 miljoen kijkers naar NPO 2. Ondertussen scoorde NPO 1 met een herhaling van De Reünie een ietwat teleurstellende 692.000 kijkers, maar met Het Mooiste Meisje Van De Klas liep de score weer op tot 1 miljoen kijkers.


Sommige kijkers reageerden nogal heftig op de aflevering over de Gooise Joyce, die zich als kind van gescheiden ouders nergens thuis voelde en uiteindelijk in het St Louis-internaat belandde. De beschuldigingen aan de ouders vlogen in het rond:

Andere kijkers hadden een iets meer ontspannen blik:

 

 

Reageren