Kijkcijfers: Best bekeken Gouden Televizier-Ring Gala in jaren

17 oktober 2014 07:52 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

Met 2.25 miljoen kijkers is het 49e Gouden Televizier-Ring Gala niet alleen het best bekeken programma van de dag, maar ook de meest bekeken editie sinds jaren.

De monsterscore is een aangename verrassing, zeker omdat het Gouden Televizier-Ring Gala voor 't eerst niet op vrijdagavond te zien was. 

Gouden Televizier-Ring Gala scoort monsterzege

De kijker wist het ringgala echter eenvoudig te vinden. Met 2.25 miljoen kijkers is het Gouden Televizier-Ring Gala overtuigend het meest bekeken programma van de dag. De tweede plaats is voor het 20.00 Uur Journaal dat genoegen moet nemen met 1.8 miljoen kijkers. Vorig jaar scoorde het ringgala nog 1.7 miljoen, in 2012 waren dat er 1.8 en in 2011 zagen ruim 1.7 miljoen hoe Voetbal International met de ring aan de haal ging. 

In De Ban Van Het Ring Gala populair

Art Rooijakkers mocht direct na de bekendmaking van de Gouden Televizier-Ring, in een druk en rumoerig Carré, napraten met toute bekend Nederland in de liveshow In De Ban Van Het Ring Gala. Bijna een miljoen mensen bleven hangen voor die nazit, al togen ook de nodige kijkers af naar RTL Late Night waar Zilveren Ster winnaar Humberto Tan onder luid gejuich en met knallende champagnekurken werd begroet.

Praatcijfers donderdag 16 oktober

Ook op social media was het Gouden Televizier-Ring Gala populairder dan ooit. De vraag welk programma de ring zou winnen hield de digitale gemoederen behoorlijk bezig. Op de Facebookpagina van Televizier regende het uren voordat de liveshow van start ging al reacties.

Met name de fans van Flikken Maastricht waren enthousiast en vol overtuiging dat 'hun' serie moest winnen. Op Twitter was #Televizierring de hele avond hét trending topic en werden er maar liefst 8650 tweets verstuurd over de winnaars, de prijzen én de verliezers. In eerste instantie maakte de opening van de show, waarin Jan Smit een sprintje trok om de ring naar Carré te brengen, de tongen al behoorlijk los.

Naast alle glitter en glamour stond het ringgala ook stil bij zij die niet meer bij ons zijn. Society koningin Wilma zag dat het goed was.

Het merendeel van de twitteraars feliciteerden winnaars, anderen waren vol verbazing dat hun favoriet niet had gewonnen en dat leidde tot schier eindeloze varianten op deze woordgrap...

Christina Curry verscheen op de rode loper met haar nieuwe vriendin en was na afloop goudeerlijk waarom ze nou eigenlijk acte de presence had gegeven.

En, het laatste woord is aan presentator Jan Smit...

De Final Countdown was een van de prachtige acts tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2014.

Meer over