Kijkcijfers: bijna 3,3 miljoen zien Ilse en Waylon in halve finale Songfestival

De Common Linnets haalden de finale van het Eurovsie Songfestival en 3.253.000 Nederlanders waren daar getuige van. Dat is minder dan Anouk in 2013.

Anouk haalde vorig jaar 3,7 miljoen kijkers, een record voor de halve finale. Maar wat maakt het uit? We zitten voor het tweede achtereenvolgende jaar in de finale! Edwin Evers kan de overwinning al ruiken.

Bij de meeste twitteraars was er vooral spraken van veel opluchting uitgedrukt in weinig woorden.

Net voor de uitslag durfde Frans Bauer nog een gewaagde weddenschap aan.

De kijkcijfers van de halve finale van het Songfestival staken met kop en schouders boven de rest uit. Op de tweede plek staat het Journaal van acht uur met 2 miljoen kijkers, Op Weg Naar het Songfestival trok 1,8 miljoen mensen naar Ned. 1 en Goede Tijden Slechte Tijden 1,7 miljoen.

RTL Late Night

De meeste andere programma's hadden te lijden onder het succes van het Songfestival. Herman Gaat Ver moest het doen met 621.000 kijkers terwijl hij er vorige week nog meer dan een miljoen had.  RTL 4 zond een herhaling van Pro Deo uit en haalde daar nog een respectabele 761.000 kijkers mee. Pauw & Witteman zat net na het Songfestival en profiteerde: 1,1 miljoen. Concurrent RTL Late Night trok slechts 813.000 kijkers terwijl Humberto Tan nog wel Ilse en Waylon live in de uitzending had.

Reageren