Kijkcijfers: Bijna 600.000 voor de finale van Expeditie Poolcirkel

24 februari 2015 08:23 | kijkcijfers | Door Televizier

De Expeditie Poolcirkel is ten einde, 590.000 mensen zagen dat zeilmeisje Laura Dekker als eerste de eindstreep bereikte.

En met 590.000 kijkers deed presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau betere zaken dan haar voorgangster Lieke van Lexmond die een beduidend minder kijkers scoorde tijdens de vorige reeks op RTL 5. In de finale won Laura Dekker van atleet Bram Som.

Gezeild werd er niet, maar stoere Laura Dekker ging evengoed mooi met het prijzengeld naar huis.

Radar

Het best bekeken programma op primetime was Radar met 2 miljoen kijkers. De Stichting Loterijverlies had een kort geding aangespannen tegen Antoinette Hertsenberg en co omdat het programma aandacht wilde besteden aan hun claim tegen de Staatsloterij, maar dat mislukte. De conclusie van Radar: je aansluiten bij Loterijverlies om geld terug te krijgen van de Staatsloterij is waarschijnlijk zinloos. Maar het is goed te weten dat er ook tevreden loterijklanten zijn.

Droomhuis Gezocht

Ook Droomhuis Gezocht deed goede zaken met 1,9 miljoen kijkers. Sybrand Niessen had het goed voor elkaar, hij mocht lekker naar Bonaire om daar een huis te zoeken voor Thonia en Jan uit Den Haag. Alleen deed het stel het niet zo lekker bij de kijkers thuis. En dat kwam vooral door de beperkte woordenschat van Thonia.

Ondanks de inspanningen van Sybrand trokken Jan en Thonia uiteindelijk hun eigen plan. Tsja.

Meer over