Kijkcijfers: Bijna zes miljoen zien Die Mannschaft het WK Voetbal winnen

Oranje is inmiddels alweer thuis, toch zaten een kleine zes miljoen voetbalfans klaar om te zien hoe buurland Duitsland te sterk bleek voor Argentinië.

De Argentijnen bleken voor onze jongens een maatje te groot, maar in de Duitsers moesten ze hun meerdere erkennen. Mario Götze zorgde in de verlenging voor de 1-0 overwinning.

Einde VI Oranje matig bekeken

Daarmee is het zowel gedaan met het wereldkampioenschap én alle programma's rond het WK. De laatste Studio Brasil is goed voor een uitstekende 1.98 miljoen kijkers. Het door onderlinge conflicten geplaagde VI Oranje heeft het sinds de uitschakeling van het Nederlands elftal zwaar. De (wellicht allerlaatste) WK-talkshow onder leiding van Wilfred Genee scoorde 601.000 kijkers, wat behoorlijk laag is voor een programma dat primetime op RTL 4 wordt uitgezonden.

Mart Smeets op koers

Wilfred Genee haalde met VI Oranje de kijkcijfer top tien nog niet eens. Hij gaat vanaf vandaag nog twee weken verder op RTL 7 met Tour Du Jour, waar hij geduchte tegenstand ondervindt van Mart Smeets en zijn Avondetappe. De nestor van de wielersport weet ook tussen al het voetbalgeweld door te boeien, hij bereikte 1.1 miljoen kijkers.

Dicte domineert

De Deense misdaadserie Dicte is met 512.000 kijkers het best bekeken niet-sportgerelateerde programma. Herrie In Het Hotel op RTL 4 was, tijdens de WK-finale, goed voor 440.000 kijkers. Op SBS 6 wist Wegmisbruikers de meeste kijkers te trekken: 370.000. Op de late avond leverde de zender flink in. Hart Van Nederland, doorgaans goed voor zo'n 800.000 kijkers, moest nu genoegen nemen met een score van 289.000.

Praatcijfers

Het spreekt voor zich dat de WK-finale op Twitter het gesprek van de dag was. 27.552 tweets werden gewijd aan de ontknoping van een maand voetbal. En daar horen de onvermijdelijke analyses bij.

De vraag is ook hoe in Noord Korea de wedstrijd bekeken is, de staatsmedia rapporteerden namelijk dat het land in de finale stond terwijl het niet eens meedoet.


Tot slot hebben mensen ook tips om het gemis van 't WK op te vangen. 

 

Reageren