Kijkcijfers: Boer Geert en boerin Bertie trekken 4,3 miljoen kijkers met hun keuze

Het keuzemoment van boer Tom en Jan trok vorige week 4,1 miljoen kijkers. Naar de keuzes van Geert en Bertie waren nog meer mensen nieuwsgierig: 4,3 miljoen.

De kijkers van Boer Zoekt Vrouw werden al bijna meteen getrakteerd op de keuze van boer Geert. Hij koos voor Hetty en dus moest Ada naar huis. Sommige kijkers konden het niet geloven:

Boerin Bertie verkoos Esther boven Katherine. We zagen ook alvast het begin van hun citytrip naar Berlijn:

Ook de andere boeren kwamen natuurlijk in beeld deze uitzending: ze gingen langs bij hun vrouwen en ontmoetten de families. Zo werd boer Jan opeens geconfronteerd met de vier katten van Rianne en hoorde boer Tom het Friese gebabbel van Rimke en haar vader Stoffel.

Moordvrouw

Tegenover het kijkcijfergeweld van Boer Zoekt Vrouw trok de seizoensfinale van Moordvrouw 1,5 miljoen kijkers. De politieserie heeft zich de afgelopen weken goed staande gehouden op de zondagavond ondanks de enorme concurrentie op NPO 1. Voor sommige mensen blijft de drukke tv-zondag een probleem:

De laatste aflevering van seizoen 4 kende een enorme cliffhanger: Fenna (gespeeld door Wendy van Dijk) reed weg in een busje met explosieven, geparkeerd bij een basisschool, en redde daarmee de spelende kinderen. Maar toen ze een weiland insjeesde, volgde een enorme ontploffing. Fenna's collega's zagen het gebeuren... Maar zat ze zou nog in dat busje of sprong ze er net op tijd uit?

Schaatsen: WK Allround

Op NPO 3 was bijna de hele avond schaatsen te zien. Het WK Allround in Calgary trok tussen de 844.000 en 1,4 miljoen kijkers. Sven Kramer werd voor de zevende keer wereldkampioen op de vierkamp en hij kan nog wel even doorgaan:

Reageren