Kijkcijfers dinsdag 7 maart 2023

De TV van gisteren: Caroline van der Plas is een kijkcijferkanon

8 maart 2023 08:58 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenshot Vandaag Inside
Caroline van der Plas had een drukke dag, de BBB-politica schoof dinsdagavond aan bij Shownieuws én bij Vandaag Inside. Beide programma's scoorden geweldig goed.

Vandaag Inside trok maandag, dankzij de terugkeer van Johan Derksen, 1 miljoen mensen, en dinsdag zat de talkshow maar een heel klein beetje onder dat getal. Johan en de rest kwamen met Caroline van der Plas aan tafel tot 998.000 kijkers. Daarmee scoorden de heren zelfs beter dan De Avondshow met Arjen Lubach en dat is voor het eerst. De laatste editie van Shownieuws trok 392.000 kijkers en dat is voor de late avond een heel goed getal voor de SBS-showrubriek. Caroline kreeg ook goede recensies van het kijkerspubliek. 

Married at First Sight

Op NPO 1 trok Keuringsdienst van Waarde een fractie meer dan 1 miljoen kijkers. Het naar NPO 2 verbannen Opsporing Verzocht trok op hetzelfde tijdstip 656.000 kijkers. Burgerzaken was weer de kijkcijferramp die het al vanaf het begin is. Deze week was de realityshow goed voor 489.000 kijkers. In Married at First Sight was het tijd voor de eindgesprekken waarin de stellen moesten beslissen of ze getrouwd zouden blijven. Dat wilden Loes en Wichian wel, maar inmiddels weten we dat de twee toch uit elkaar zijn. MAFS trok wel een mooie 962.000 kijkers.  

Talkshows

Kijkend naar de scores van de verschillende talkshows valt op dat Vandaag Inside met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Het programma trekt dubbel zoveel kijkers als de rest. Op1 trok 570.000 kijkers met een stikstofspecial, Khalid & Sophie trok 560.000 kijkers en Jinek had 513.000 kijkers. En dat is niet veel voor Eva, die ooit de talkshowkoningin van Nederland was. 

Meer over