Kijkcijfers maandag 1 maart 2021

De TV van gisteren: Chateau Meiland beleeft briljante comeback

2 maart 2021 08:36 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© William Rutten
De magie van de Meilandjes werkt nog steeds: de start van het vijfde seizoen Chateau Meiland vestigt een nieuw record en is met ruime afstand het best bekeken amusement op primetime.

Wie vreesde dat na vijf series de avonturen van Martien, Erica en Maxime wel op waren, kwam bedrogen uit. Het debuut van de nieuwe reeks trok een recordaantal kijkers: 1,6 miljoen. Ruim 100.000 meer dan het vorige record dat werd behaald bij de slotaflevering van de vierde reeks. Kijkers keerden en masse terug voor een uurtje ouderwets genieten. Daarna leverde SBS wel stevig in met Lang leve de liefde XL dat niet verder kwam dan 563.000 kijkers.

Martijn naar het miljoen

Zonder Married at first sight moest RTL 4 het met minder kijkers doen. GTST scoorde een niet onaardige 809.000 kijkers en vervolgens ging de nieuwe XL-versie van Uitstel van executie van start voor het oog van 971.000 kijkers. Opvallend genoeg wist Jinek niet mee te liften op de score van Martijn Krabbé, de talkshow kwam niet verder dan 778.000 kijkers.

Lodiers geen hit

De enorme hoeveelheid kijkers van Chateau Meiland moeten ergens vandaan komen en het lijkt erop dat NPO 1 de pineut is. Radar had moeite om boven het miljoen te komen en het nieuwe We gaan het maken met Patrick Lodiers was daarna met 743.000 kijkers ook alles behalve een hit. Wel kreeg het programma waarin jonge uitvinders passende medische hulpmiddelen maken veel online lof. Op1 sloot de avond af met 805.000 kijkers.

Meer over