Kijkcijfers: Dance Dance Dance knalt door naar 2 miljoen kijkers

4 oktober 2015 10:02 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL Nederland

Nederland lijkt de smaak van Dance Dance Dance definitief te pakken te hebben. De halve finale was goed voor 2 miljoen kijkers.

Een flinke verrassing, want het programma kwam maar moeilijk op gang. Na weken rond de 1.3 miljoen gescoord te hebben, stond de teller vorige week op 1.5 en nu dus 1.969.000. Maar echt spannend was het niet: Dat Pip Pellens en haar partner Pim naar de finale zouden gaan, stond voor iedereen wel vast. Het ging tussen Humberto & Julia Tan en Achmed Akkabi & Fockeline Ouwerkerk. Verrassend genoeg hadden de koppels hetzelfde aantal punten.

De jury was verdeeld, maar uiteindelijk gaf de stem van Timor Steffens voor Achmed en Fockeline de doorslag. Dat vond Twitter nogal verrassend en niet in positieve zin.

10 jaar Ik Vertrek pakt in

Toch is het succes van Dance Dance Dance ontegenzeggelijk goed gegroeid. Zelfs grote concurrent 10 Jaar Ik Vertrek, terug van weggeweest na vorige week, was niet tegen de dansshow opgewassen. 1.4 miljoen mensen zagen de favoriete aflevering van dj-duo Coen en Sander waarin dans ook centraal stond: biodanza wel te verstaan.

Biodanza in Denemarken

Biodanza-lerares Paula en haar man Peter vertrokken naar Denemarken waar ze een camping met bungalows wilden opknappen. Als extraatje waren ze ook van plan biodanza aan te bieden: ritmisch-energetisch groepsdansen op muziek. Dat ze geen woord Deens, Duits en amper Engels spraken en het voor toerisme aantrekkelijke hoogseizoen maar 4 maandjes duurt, mocht de pret niet deren.

De oorspronkelijke aflevering eindigde met Paula en Peter die noodgedwongen ander werk moesten zoeken om het hoofd boven water te houden. Toen de makers van Ik Vertrek afgelopen voorjaar teruggingen naar Denemarken, bleek er weinig veranderd. Ze hebben nu onder anderen een krantenwijk om rond te komen, want het runnen van de camping is inmiddels meer hobby geworden: "We worden niet rijk, maar we willen vooral blij zijn met waar we zijn. Meer hebben we niet nodig."

What the Frans scoort stabiel

Overigens bleef één NPO-programma overeind tegenover de RTL-dansshow: What The Frans?!, inmiddels een vaste waarde op de vroege zaterdagavond. De vijfde aflevering was goed voor 1.2 miljoen kijkers en, belangrijker nog, de makers lijken hun draai gevonden te hebben. Zo leerde Frans Bauer aan "meisjesmeisje" Joyce hoe ze een vorkheftruck moest besturen. Ze gebruikte die kennis om haar vriend te verrassen met een spectaculaire stunt.

Meer over