Kijkcijfers: Dance Dance Dance wint van Feest op de Amstel

27 September 2015 08:13 | kijkcijfers | Door Televizier

Dance Dance Dance zit in de lift. De kwartfinale van de dansshow was goed voor 1.5 miljoen kijkers, mede dankzij het ontbreken van concurrent Ik Vertrek.

Het oeuvre van Michael Jackson stond centraal, dus de vier overgebleven koppels moesten zich wagen aan de complexe choreografieën van de king of pop. Ditmaal bleken Euvgenia en haar partner Jeroen de mindere partij. Wat ook niet echt hielp was de stampij die Parakhina vorige week maakte toen ze een in haar ogen te laag cijfer kreeg. Dat maakte het koppel niet bepaald populair bij de fans van de show.

En tijdens de repetities liep het ook al niet helemaal gesmeerd.

Toen de punten geteld waren, bleken Euvgenia en Jeroen inderdaad naar huis te moeten. De temperamentvolle Russin bleef rustig en beleefd. In totaal had het koppel 25.000 euro voor hun goede doel bij elkaar gedanst en daar waren ze vooral erg blij mee. Als laatste woorden zei Parakhina dat na Dance Dance Dance de dans met haar Jeroen vooral doorging.

200 Jaar Koninkrijk: Feest op de Amstel

Een van de redenen dat Dance Dance Dance zo lekker scoorde is het ontbreken van 10 Jaar Ik Vertrek. Dat programma maakte plaats voor de live registratie van 200 Jaar Koninkrijk: Feest op de Amstel. Die viering was goed voor een relatief magere 1 miljoen kijkers.

De muziek- en artiestenkeuze was op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen. Zo werden bekende hits niet door de oorspronkelijke zangers of groepen gezongen. Ruth Jacott coverde Terug Naar De Kust van Maggie McNeal en Jeroen van der Boom mocht de Dijk klassieker Als Het Golft brengen. Twitter begreep er niets van.

Het was niet alleen kommer en kwel. Willeke Alberti mocht wél haar eigen liedje zingen. Op het podium straalden prinses Beatrix en de rest van de Koninklijke familie toen de 70-jarige zangeres op een ponton de Amstel op kwam dobberen.

Ze bracht Spiegelbeeld, een subtiel nummer over oude mensen en dingen die voorbij gaan. Terwijl ze zong, verschenen op videoschermen achter haar beelden van zaken en mensen waar we afscheid van hebben genomen. In de laatste seconden waren dat de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf en... Zwarte Piet.

De grote finale was voor Huub Stapel die, als Koning Willem I, samen met een kinderkoor het inspirerende Stef Bos nummer Samen Staan We Sterk zong. Als afsluiter was er vuurwerk en de belofte "tot ziens in 2065 bij 250 jaar koninkrijk". Dat is bijna er om vragen...

Maar gelukkig wisten sommigen het positieve er van te blijven zien.

Meer over