Kijkcijfers: De Avondetappe gaat richting de miljoen

12 juli 2014 08:35 | kijkcijfers | Door Televizier

© Uitzending Gemist/NOS

Het einde van het WK voetbal nadert en daar profiteert Mart Smeets van. De Avondetappe van de NOS trok gisteren 940.000 kijkers.

Mart Smeets presenteert sinds jaar en dag De Avondetappe. Tijdens de Tour de France ontvangt hij (oud-)wielrenners en bekende Nederlanders waarvan je nooit hebt geweten dat ze van de fietssport houden. Ze keuvelen over wielrennen, proosten met hun rode wijn en sluiten het programma af met het inmiddels bekende 'Buenas noches mi amor' van zangeres Dalida.

De Avondetappe

Het is een talkshow over wielrennen met een geheel eigen karakter. Toch werd er gisteren maar weinig over de fietsende mannen getwitterd. De outfit van Mart Smeets was daarentegen een veelbesproken onderwerp.

TROS Muziekfeest op het Plein

De veelbesproken uitzending van TROS Muziekfeest op het Plein werd gisteravond uitgezonden. Tijdens de opnames in Maastricht moest de politie plotseling optreden, wat voor de nodige tumult zorgde. Gelukkig ging het allemaal goed en konden de 982.000 kijkers meezingen met de aanstekelijke Hollandse hits, al was niet iedereen daar blij mee. 

GTST Quiz

Gisteren keken er 566.000 mensen naar de GTST Quiz. Dit is natuurlijk een schijntje in vergelijking tot de 1,5 tot 2 miljoen kijkers die de soap dagelijks wist te trekken, maar dit wil niet zeggen dat de echt GTST-fans het programma niet leuk vinden. Dit blijkt wel uit de reacties op Twitter. 

Ik sluit dit artikel graag af op de manier zoals Mart Smeets dat altijd doet in De Avondetappe. Laten we proosten op een prachtig weekend en geniet van de klanken van Dalida. Santé.

Meer over