Kijkcijfers: De Avondetappe zakt naar 830.000 kijkers

16 juli 2014 08:09 | kijkcijfers | Door Televizier

© Uitzending Gemist/NOS

De Avondetappe verloor gisteren ruim 300.000 kijkers. De Tour de France-talkshow van Mart Smeets werd gisteren door 'slechts' 830.000 mensen bekeken.

Dat er gisteren relatief weinig mensen naar De Avondetappe keken had waarschijnlijk te maken met de rustdag in de Tour de France. Toch gebeurt er in de wielerronde momenteel genoeg om over te praten. Alberto Contador volgde het voorbeeld van Cavendish en Froome en stapte af, maar helaas voor Mart schroefde de actie van Spaanse wielrenner de kijkcijfers tijdens de rustdag niet op. Smeets maakte gisteren overigens wel een paar foutjes, deze werden op Twitter uitgebreid besproken. 

De Slimste Mens

Dat de formule van De Slimste Mens garant staat voor veel kijkers bleek al in eerdere seizoenen. Het succes lijkt geen grenzen te kennen, zo is het de NCRV gelukt om al op de tweede dag meer dan een miljoen mensen naar de populaire kennisquiz te laten kijken. Waarschijnlijk had dit niets te maken met de rustdag in de Tour de France, maar met een verrassende uitspraak van Philip Freriks. 

Het Gevoel van de Vierdaagse

We kunnen inmiddels wel stellen dat de Nijmeegse Vierdaagse leeft in ons land. Niet iedereen doet mee, maar veel mensen leven mee. Gisteren keken er 818.000 mensen naar het KRO-programma Het Gevoel van de Vierdaagse. De kijkers waren lovend over de prachtige beelden en stiekem begon het bij een enkeling al te kriebelen om volgend jaar mee te lopen. 

Meer over