Kijkcijfers: De Beste Zangers sluit stormachtig goed af

26 juli 2015 10:47 | kijkcijfers | Door Televizier

De zomerstorm heeft de finale van De Beste Zangers Van Nederland geen windeieren gelegd. Het programma sloot haar seizoen af met 1.19 miljoen kijkers.

In de laatste aflevering stond Lange Frans centraal, wat betekende dat heel wat artiesten besloten te gaan rappen. Dat zorgde voor rammelende rijmpjes en de nodige lachsalvo's, maar uiteindelijk werd bepaald dat Julia Zahra en Frans Duijts beide winnaars van de aflevering en het seizoen waren.

Ik Vertrek scoort ouderwets goed

Ik Vertrek deed daar met 1.18 miljoen kijkers weinig voor onder, ook al was de uitzending in meerdere opzichten een ouwetje: Nico (32) en zijn vrouw Sylvia (53) togen in 2012 naar Spanje om daar een bar over te nemen. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar het stel liet zich door geen enkele tegenslag uit het veld slaan. Dit tot grote hilariteit van de Twitterfans die de uitzending al kenden, maar nog graag eens terug te blikken op alle ellende. 

Voordat Nico lief en leed in de lage landen achter zich liet, verdiende hij de kost als glazenwasser. Omdat hij het harde werk, de kou en de lange uren beu was, koos hij voor een nieuw leven in zonnig Zuid-Europa. Maar, achter de toog deed Nico al snel weer waar hij aan probeerde te ontkomen: glazen wassen.

En ja, er was een behoorlijk leeftijdsverschil tussen Nico en zijn bruid.

In 2013 zag het er weinig rooskleurig uit, gelukkig gaan de zaken in 2015 wel voor de wind.

Zwarte Cross in het water

Wegens het noodweer werd muziekfestival De Zwarte Cross om veiligheidsredenen vroegtijdig afgeblazen. Dat maakte het voor BNN lastig een volledige registratie van het evenement te maken. Toch deed de omroep een dappere poging die door 330.000 kijkers gezien werd. Met die score is De Zwarte Cross de hekkensluiter van de kijkcijfer top 25. Maar niet iedereen was er over te spreken, wellicht omdat je er gewoon zelf bij had moeten zijn.

Maar tja, zoveel mensen, zoveel wensen...

All You Need is not love...

Sinds twee weken is Robert ten Brink in de herhaling ingeschakeld om de late zaterdagavond van RTL 4 op te vullen. Doorgaans is Dr. Love goed voor ruim 1.5 miljoen kijkers, maar ditmaal moest hij genoegen nemen met een relatief karige 880.000 romantici. En wie hem zag, had toch echt een zakdoek nodig.

Toch kan het herhalen van All You Need Is Love voor gekke situaties en vreemde aankondigingen zorgen, zo hartje zomer.

Tegenwoordig herenigen heel wat programma's geliefden voor de camera. Dat zorgt bij sommige kijkers voor verwarring.

Meer over