Kijkcijfers: de EO scoort flink met prachtige natuurserie Life Story

5 Februari 2015 07:45 | kijkcijfers | Door Televizier

Bijna 2 miljoen mensen keken met open mond naar de eerste aflevering van de prachtige Britse natuurserie Life Story.

Het zesdelige Life Story is gemaakt door de legendarische natuurfilmer sir David Attenborough, al was zijn karakteristieke stem door de Nederlanse voice over helaas niet te horen. Met 1.958.000 kijkers heeft de EO opnieuw een geheide hit in handen. In de eerste aflevering heel veel jonge diertjes, waaronder nogal wat schattige.

Maar de natuur is keihard en het leven vol gevaren. Life Story was voor sommige kijkers daarmee enger dan een filmmarathon op halloween.

Het lag er verder wel een beetje dik bovenop dat Life Story door de EO werd uitgezonden:

Voor dr. Freek Vonk reden om zich af te vragen of de Evangelische Omroep - zoals eerder is gebeurd bij prachtige natuurdocu's - weer doodleuk aan censuur zou doen. 

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Het was een goede avond voor NPO1; in de kijkcijfertop 5 kwam verder alleen RTL4 met GTST voor. Naast Life Story viel ook Floortje Dessing op.

Haar reisprogramma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld trok met bijna 1,7 miljoen een grote schare kijkers, hoewel het bij lange na geen record was. Dat kwam ook omdat deze aflevering eigenlijk afgelopen donderdag al uitgezonden had moeten worden. Alleen werd toen de tv-studio van de NOS bezet door een zowel verwarde als gewapende man.

De laatste aflevering van het korte seizoen werd al een keer eerder uitgesteld (bij elkaar twee keer dus!), maar gisteren was het moment dan eindelijk echt daar. Floortje Dessing ging als slot naar Ecuador, waar een Engelse samenwoont met een stamhoofd in de Amazone.

Deze voorlopig laatste aflevering stemde tot nadenken. Over ons leven in het luxe westen:

Tegelijkertijd stemde de aflevering ook tot nadenken over wat meer praktische zaken:

Meer over