Kijkcijfers: De Nationale Misdaadmeter opent met 1,3 miljoen kijkers

Jaap Jongbloed begon dinsdag met zijn nieuwe programma De Nationale Misdaadmeter en daar waren heel wat mensen nieuwsgierig naar: ruim 1,3 miljoen kijkers.

Jaap Jongbloed onderzoekt in De Nationale Misdaadmeter hoe het gesteld is met de veiligheid in Nederland. Of beter gezegd, de onveiligheid. De eerste aflevering ging over misdaad in en om het huis en liet zien dat mensen die zich voordeden als medewerkers van de niet-bestaande Nederlandse Montage Maatschappij zomaar overal naar binnen konden komen en inbraken konden plegen. De kijkers zijn gewaarschuwd:


De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door was na het kijkcijferrecord van maandag weer terug op het normale niveau, met 1.630.000 kijkers. Daarmee versloeg Matthijs van Nieuwkerk wel nipt GTST, dat 1.627.000 kijkers trok.
In DWDD werd onder andere aandacht besteed aan de zaak-Holleeder, waarin Holleeders zussen en een ex-vriendin nu verklaringen hebben afgelegd. Te gast waren de onvermijdelijke Peter R. de Vries en de advocaat van de drie vrouwen, Wout Morra. Maar de kijkers hadden vooral oog voor het publiek achter Wout:


RTL Late Night

Ook bij RTL Late Night was Willem Holleeder onderwerp van gesprek. Humberto Tan had een primeur: hij mocht de 'Holleeder-tapes' laten horen: geluidsopnamen van heftige gesprekken tussen Holleeder en zijn zussen. Dit trok veel bekijks: 1,3 miljoen kijkers. Bij RTL Late Night was het - je raadt het al - wéér Peter R. de Vries die over de zaak kwam praten, ditmaal samen met John van den Heuvel en Peter Plasman.


Pauw

Pauw, de enige talkshow zonder Peter R. de Vries te gast, trok 685.000 kijkers.

Overigens was Peter R. de Vries een dag eerder wél te gast bij Jeroen Pauw. In twee dagen heeft hij dus alle grote talkshows van Nederland met een bezoekje vereerd.

Reageren