Kijkcijfers: De Nieuwe Buren zijn populair met 1,4 miljoen kijkers

15 september 2014 10:12 | kijkcijfers | Door Televizier

© Anouck Wolf

Nieuwe Buren is fantastisch begonnen. De spannende  serie, naar het boek van Saskia Noort scoorde een fabuleuze 1,4 miljoen kijkers.

In Nieuwe Buren spelen Daan Schuumans en Bracha van Doesburgh een stelletje dat verhuist naar Almere, hun nieuwe buren zijn de swingers Thijs Römer en Katja Schuurman. Nieuwe Buren was meteen trending topic en de eerste reacties zijn wisselend.

Heel Holland Bakt

Nog beter bekeken dan Nieuwe Buren werd Heel Holland Bakt met 1,6 miljoen kijkers. De bakkers moesten aan de slag met tompoucen en dat werd een slagveld.

Celebrity Pole Dancing

Op SBS 6 gingen BN'ers aan de slag met een paal in Celebrity Pole Dancing. Paaldansen blijkt nog niet helemaal in de smaak te vallen bij de Nederlandse kijker. Slechts 326.000 mensen gingen er eens lekker voor zitten.

5 Extreem

En dan was er op RTL 5 nog 5Extreem waarin Ewout Genemans op pad gaat met Nederlanders die iets geks doen. In dit geval een ouderpaar dat hun 4-jarige dochter meenam naar een missverkiezing in Amerika. Zo eentje waarin de kinderen worden opgedirkt als Barbie's. 353.000 mensen zagen hoe de ouders van de kleine Djamilla 7.000 euro neerlegden voor de verkiezing. De reacties zijn eensgezind.

Meer over