Kijkcijfers: De Roelvinkjes zakken in

11 maart 2015 08:49 | kijkcijfers | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Het gaat niet best met de reallifesoap van De Roelvinkjes. De serie rond volkszanger Dries Roelvink en zijn zoon Dave trok dinsdag nog maar 298.000 kijkers.

Een paar weken geleden startte de RTL 5-soap met 473.000 kijkers, een paar weken later zijn er bijna 200.000 mensen afgehaakt. De Roelvinkjes is geen hit à la Frans Bauer en Jan Smit. Waar zou dat nu toch aan liggen?

Daar helpt zelfs de fotomodellenlook van Dave niet meer bij.

Ook met Buitenlandse Gevangenissen: Hollanders in de Cel gaat het niet naar wens. Het programma van Jan Kooijman staat direct na De Roelvinkjes geprogrammeerd en scoorde deze week slechts 296.000 kijkers.

De Rijdende Rechter

Nee, dan De RIjdende Rechter. Of het nu om erfafscheiding, recht van overpad, schreeuwende kinderen of bomen gaat, Mr. Frank Visser is altijd goed voor torenhoge kijkcijfers. Dit keer nam een aantal inwoners van Almere het op tegen de gemeente. Ze hadden een tuin op het Zuiden, maar geen zon vanwege wat irritant in de weg staande bomen die de gemeente weigerde weg te halen.

Mr. Frank Visser gaf de bewoners uiteindelijk gelijk, de bomen worden gekapt. De uitzending bracht veel kijkers op een idee.

Supernanny

Supernanny Jo Frost deed goede zaken voor RTL 4 met Nanny On Tour (1,2 miljoen kijkers). Ze hielp een moeder met een 2-jarige dochter die te pas en te onpas aan de borst wilde.

Gek genoeg waren de meekijkende mannen een heel andere mening toegedaan.

Meer over