Kijkcijfers: De Slimste Mens blijft hoge ogen gooien

1 Augustus 2015 07:46 | kijkcijfers | Door Televizier

Het mag geen verrassing meer zijn: ook in de tweede week blijkt De Slimste Mens in trek. Met 1.16 miljoen mensen was de kennisquiz het meest populaire amusementsprogramma.

Nieuwkomer Maartje Wortel nam het op tegen oudgediende Daan Nieber en dj Sander Hoogendoorn. De feitenkennis van deze auteur viel niet zo op bij de Twitteraars, haar wat typische blik des te meer.

Daan Nieber bleek voor de derde maal op rij de slimste van de dag, in de finale werd Maartje naar huis gestuurd. Wat kijkers vooral opviel was dat de EditieNL presentator inmiddels wat verveeld kijkt.

Ruim baan voor Lucille

Lucille Werner en Owen Schumacher sloten ondertussen de eerste week van hun quizspelletje Pointless af met 565.000 kijkers. Het aantal lijkt gestaag af te nemen, terwijl de eerste twee dagen een ruime 800.000 kijkers klaar zaten. Misschien moeten mensen nog wennen aan de spelregels, maar Lucille doet juist duidelijk moeite de spelregels helder uit te leggen. Iets te helder voor sommigen.

Fans van Lucille konden trouwens hun geluk niet op, na het spelletje kwam de presentatrice nog eens voorbij. Ditmaal dook ze op in het gezellige Ik Neem Je Mee waarin ze Jetske van den Elsen meenam naar haar geboortestreek Eindhoven. 432.000 mensen zagen een goed gewaardeerde aflevering.

Alle ogen op Agnetha

In het kader van de Gay week zond NPO 3 de documentaire ABBA - Alleen Agnetha uit. In dit door 661.000 muziekliefhebbers bekeken portret stond het leven van de inmiddels 65-jarige zangeres Agnetha Fältskog centraal. Voor veel kijkers was het een weerzien bomvol nostalgie.

Eigenlijk ging de documentaire, zoals de naam al deed vermoeden, alleen over Agnetha. De overige drie ABBA-leden waren nauwelijks te zien. Maar dat maakt echte fans natuurlijk niets uit.

Meer over