Kijkcijfers: De Slimste Mens blijft op eenzame hoogte

8 augustus 2015 07:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot/Jinek

Maxim Hartman was absoluut niet de slimste, maar mede dankzij z'n optreden was De Slimste Mens het enige amusementsprogramma dat boven het miljoen scoorde.

Al sinds zijn dagen bij de VPRO-klassieker Rembo & Rembo staat Maxim Hartman bekend als professioneel provocateur. Ook bij De Slimste Mens deed Hartman wat van hem verwacht wordt: op brute wijze de boel ontregelen met een ontwapenende glimlach.1,06 miljoen zagen hem onder meer Maarten van Rossem tegenspreken, maar die had heus wel door dat Maxim diep van binnen een lieve jongen was. Op Twitter zorgde hij echter voor een digitale tweedeling.

En de regels negeren was iets dat Hartman met liefde deed. Hij onderbrak iedereen, vond dat de vrouwelijke kandidaten wel erg makkelijke vragen kregen en begon een filosofisch argument of feitenkennis een mens ook slim maakt. Uiteindelijk ging hij met 92 seconden de finale in, waar hij Nynke de Jong tegenkwam die ruim 320 seconden had. Het spel was dan ook binnen twee vragen gedaan.

Maar gelukkig is het niet geheel voor niks geweest...

Muziekfeest Op Het Plein

De dagelijkse spelshow is niet het enige nieuwe programma op de vrijdagavond Sterren Muziekfeest Op Het Plein deed het aardig met 718.000 kijkers. En het was weer ouderwets gezellig.

Jinek en Van Rossem

Na het meezingfestijn was het tijd voor Jinek, het praatprogramma sloot de eerste week op de buis af met 682.000 kijkers. Eva ontving onder meer Tineke Schouten die kwam vertellen over haar favoriete Ik Vertrek aflevering en Di-rect gitarist Spike over het jubileum van de band. Publiekstrekker bleek echter opnieuw Maarten van Rossem die aanschoof om het succes van "zijn" spelshow te duiden. De knorrige kenner was wederom populair.

Gelukkig zagen sommigen er ook op de late avond toch nog de humor van in...

En ja, er was zelfs ruimte voor ontnuchterende conclusies...

Meer over