Kijkcijfers donderdag 27 augustus 2020

De TV van gisteren: Halve finale Slimste Mens scoort nieuw kijkcijferrecord

De slimste mens koerst af op haar onknoping en dat is goed te merken in de kijkcijfers. De halve finale van het kennisspelletje was met 1,98 miljoen kijkers al goed voor een nieuw kijkcijferrecord.

Niet eerder stemden zoveel mensen af op de quiz van Philip Freriks en Maarten van Rossem. Het vorige record stond op 1,92 miljoen voor de winterfinale van 2019. Al met al was De slimste gister zelfs meer in trek dan het Acht uur journaal. De nieuwsrubriek moest genoegen nemen met 1,68 miljoen kijkers en een tweede plek in het kijkcijferklassement. In de halve finale was het tot het laatste moment bloedstollend spannend door tactisch spel van Jörgen Raymann dat verkeerd uitpakte voor de cabaretier. 

NPO 1 op twee

NPO 1 beleefde mede dankzij de topcijfers van De slimste mens een meer dan bescheiden avond. In de laatste week van de zomerprogrammering leverde dat 639.000 kijkers op voor de herhaling van Mindf*ck Caribbean en 687.000 kijkers voor de slotaflevering van Quiz met ballen. Later op de avond wist de allerlaatste aflevering van Op1 met Sander Schimmelpenninck 880.000 kijkers te scoren. 

RTL 4 op drie

RTL 4 moest genoegen nemen met een derde plaats, al scoorde Ruben Nicolai alles behalve slecht met de laatste reguliere Ik weet er alles van dat 815.000 kijkers noteerde. Later op de avond flikte hij het kunstje nog eens met 707.000 kijkers voor Ik weet er alles van VIPS. De herhaling van Iedereen had het erover blijft de zwakke broeder van de programmering met 442.000 kijkers. Jinek maakte de avond af met 712.000 kijkers, een relatieve opsteker voor het praatprogramma. 

Meer over: