Kijkcijfers: De Slimste Mens nipt verslagen door Droomhuis Gezocht

13 augustus 2015 07:54 | kijkcijfers | Door Televizier

De Slimste Mens blijft een razend succes deze zomer. Woensdag trok de kennisquiz 1,15 miljoen kijkers, nét iets minder dan de herhaling van Droomhuis Gezocht.

Aan de lopende band scoort De Slimste Mens deze zomer meer dan een miljoen kijkers op NPO 2. Vaak is de kennisquiz zelfs alle concurrentie de baas, als best bekeken programma op primetime. Woensdag lukte dat nét niet: de herhaling van Droomhuis Gezocht op NPO 1 kwam met 1,2 miljoen kijkers zo'n 50.000 kijkers boven De Slimste Mens uit. In het tv-spelletje moest Nynke de Jong na zeven afleveringen even afscheid nemen, om later in de finaleweek weer terug te keren:


In haar voorlopig laatste aflevering eindigde Nynke voor de vijfde keer als slimste mens van de dag. Op Twitter wordt volop gespeculeerd over een eindoverwinning. Na Arjen Lubach, Pieter Derks, Owen Schumacher, Art Rooijakkers en Pieter Derks zou Nynke dan de eerste vrouwelijke winnaar van het NCRV-programma zijn.

 

Droomhuis Gezocht

Zoals gezegd was Droomhuis Gezocht woensdag weer zeer succesvol, ook al konden we voor de tweede keer zien hoe Eduard en Tineke een huis zochten in Turkije. De uiteindelijke keuze van het stel verbaasde veel kijkers:


En er waren nog meer ergernissen:


Ondanks (of juist dankzij?) deze irritaties blijft het programma van Sybrand Niessen een megahit. Woensdag liet het onder andere Chantal Blijft Slapen (RTL 4, 519.000 kijkers) en de film Bad Company (SBS 6, 410.000 kijkers) ver achter zich.


Jinek

Op de late avond trok talkshow Jinek 581.000 kijkers. Eva werd alleen verslagen door Hart Van Nederland en Shownieuws (947.000 en 800.000 kijkers). Maar wie had de presentatrice nou aan tafel?


Lees ook:
Johan Derksen lokt Eva Jinek uit de tent 

Meer over