Kijkcijfers: De Slimste Mens scoort als een tierelier

De Slimste Mens bleef woensdagavond weer eens alle concurrentie voor. De quiz van Philip Freriks en Maarten van Rossem trok 1,1 miljoen kijkers.

De Slimste Mens doet weer goede zaken deze zomer. Waar de meeste zenders herhalingen uitzenden, programmeert NPO 2 gewoon nieuwe afleveringen van de kennisquiz en dat werpt zijn vruchten af. 1,1 miljoen mensen zagen woensdag de strijd tussen Nynke de Jong, Djurre de Haan en Marc van der Linden. Die laatste beging een pijnlijke blunder: de royaltykenner ging de mist in bij een vraag over Willem van Oranje.


Ondanks de fout wist Marc een ronde verder te komen: in de finale versloeg hij singer-songwriter Djurre. Nynke de Jong had niets te vrezen: ze was net als in haar eerste aflevering de slimste van de dag. Veel kijkers zijn fan van Nynke. Er wordt zelfs al gespeculeerd over de finaleweek:


Naast de grote algemene kennis van Nynke viel ook haar panty op:

 

Droomhuis Gezocht

Zoals gezegd bleef de concurrentie een beetje achter bij De Slimste Mens. SBS 6 zakte volledig door het ijs met de film Old Dogs, die slechts 181.000 kijkers trok. RTL 4 pakte het brons met een herhaling van Chantal Blijft Slapen (447.000 kijkers) en NPO 1 het zilver met Droomhuis Gezocht (940.000 kijkers). Het programma van Sybrand Niessen was ook in de herhaling weer veel besproken:

 

Wie Doet De Afwas

In de vooravond doet RTL 4 nog altijd goede zaken met Wie Doet De Afwas. Woensdag waren de kandidaten te gast bij Tim Douwsma.


Naast de sponsors vallen ook de deelnemers van deze week op. En dan met name Lorenzo:

 

Reageren