De kijkcijfers van donderdag 14 januari 2021

De TV van gisteren: De TV Kantine begint goed aan twaalfde seizoen

15 Januari 2021 08:04 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL
Het twaalfde seizoen van De TV Kantine begon donderdag en dat trok een heel behoorlijk aantal kijkers. Naar de imitatieshow op RTL4 keken 1.241.000 mensen.

De TV Kantine begon met een special over ‘Het Koningshuis’, waarbij Carlo Boszhard als Ivo Niehe het koninklijk paar koning Willem-Alexander (Frits Huffnagel) en koningin Maxima (Elise Schaap) interviewde. De rol van prinses Amalia, gespeeld door Najib Amhali(a), zorgde voor gemengde reacties op social media. Op RTL4 ging na De TV Kantine ook een nieuw seizoen van Wie ben ik? van start. Caroline Tensen, Tijl Beckand en Ruben Nicolai trokken 905.000 kijkers met hun spelshow.

Dit was het nieuws

Bij de NPO ging donderdag het veertigste seizoen van Dit was het nieuws van start. De satirische nieuwsshow met presentator Harm Edens werd door 1,1 miljoen mensen gezien. Daarmee behaalde het programma de zevende plek in de kijkcijfer top 25 van de donderdag.

Kijkcijferrecord 

Het best bekeken programma van donderdag was het NOS journaal van 20.00 uur met 2.424.000 kijkers. De slimste mens trok 2.211.000 kijkers en daarmee zetten Philip Freriks en Maarten van Rossem opnieuw een kijkcijferrecord voor zichzelf neer. Tijl Beckand kroonde zich voor de tweede dag op rij tot 'de slimste van de dag'.

Meer over