Kijkcijfers: De Wereld Draait Door haalt kijkcijferrecord met boeren

24 maart 2015 09:37 | kijkcijfers | Door Televizier

© Daniel J Ashes

Alle Boer Zoekt Vrouw-boeren zaten maandag aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk en dat leverde hem recordcijfers op: bijna 2 miljoen mensen keken DWDD.

Boer Zoekt Vrouw haalt altijd torenhoge kijkcijfers en bezorgt DWDD nu ook de best bekeken uitzending ooit. Yvon Jaspers en de boeren schoven aan bij Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts voor een nabeschouwing en daar waren veel kijkers nieuwsgierig naar: 1.958.000 zaten er voor de buis.

Boer Geert (nog steeds samen met Hetty) vertelde in de talkshow dat hij boos was op de 'respectloze' pers van RTL Boulevard, Shownieuws en Privé, maar om LuckyTV kon hij wel lachen. Sommige kijkers konden de Groningse boer volgen, andere niet:

Boer Tom verscheen bij DWDD zonder Rimke: het is definitief niets geworden tussen die twee. Maar kroop Tom nou tijdens de uitzending dichtbij een andere vrouw?

Het vorige kijkcijferrecord voor De Wereld Draait Door was 1.840.000 kijkers, voor een uitzending vorige maand. Sinds de verhuizing van NPO 3 naar NPO 1 scoort DWDD beter dan ooit.

Droomhuis Gezocht

Maar twee programma's trokken een groter publiek dan DWDD: het NOS Journaal van 20.00 uur met 2,3 miljoen kijkers en Droomhuis Gezocht met 2 miljoen kijkers. In het MAX-programma ging Sybrand Niessen met Rutger en Hannah op zoek naar een huis in Spanje. Het stel is gek op dat land en een verhuizing is ook nog eens heel handig, omdat Hannah Spaanse les geeft en vaak met een groepje cursisten naar Spanje gaat. Die cursisten werden wel héél vaak genoemd en dat ergerde veel kijkers:


Lees ook:
De 5 opvallendste kapsels van Sybrand Niessen.

Meer over