Kijkcijfers: Dik twee miljoen zien The Voice Of Holland

The Voice Of Holland blijkt onverminderd populair. De eerste aflevering van de blind auditions was goed voor een kleine 2.1 miljoen kijkers.

De terugkeer van The Voice betekent dat het nieuwe tv-seizoen toch echt begonnen is. De talentenjacht was het best bekeken programma van de dag en liet zelfs het Acht Uur Journaal ver achter zich.

Finale Slimste Mens goed bekeken

Alle zenders hadden te lijden onder het succes van The Voice, zo lukte het na 20.00 uur geen enkel programma op NPO1 om boven het miljoen te komen. Alleen een herhaling van Flikken Maastricht kwam met 929.000 kijkers in de buurt, terwijl Muziekfeest Op Het Plein met een score van 528.000 behoorlijk inleverde. Opvallend genoeg bleek alleen De Slimste Mens bestand tegen het kijkcijferkanon. De finale, waarin Art Rooijakkers won, was goed voor een uitstekende 1.37 miljoen. 

Realitysoap Patty Brard geen hit

Dat zijn cijfers waar SBS 6 alleen maar van kan dromen op vrijdagavond. De twee realitysoaps Patty's Big Fat Ibiza Wedding en Andy en Melisa slaan verre van aan. De series scoorden respectievelijk 350.000 en 360.000 kijkers en komen daarmee niet eens in de top 25 van bestbekeken programma's voor. 

RTL Late Night piekt in eerste week

Toch zagen bijna anderhalf miljoen mensen bekende SBS-gezichten Do en Henny Huisman. Ironisch genoeg omdat ze te gast waren bij "concurrent" Humberto Tan in RTL Late Night. Daar schoven ook Ilse de Lange en Matthijs van Nieuwkerk aan voor een muzikale weekafsluiter.

Op NPO1 sloten Andries Knevel en Tijs van den Brink hun talkshow af met Jeroen Pauw. Wilfred Genee en Euvgenia Parakhinia. 534.000 mensen zagen de allerlaatste Knevel & Van den Brink ooit, die werd afgesloten met een high five tussen de beide heren. 

Praatcijfers

De terugkeer van The Voice was uiteraard onderwerp van gesprek. Met name de laatste auditie, van de rossige David Dam die de zaal gek maakte met Let's Get It On was een knaller.

Ook bekende Nederlanders zaten voor de buis en lieten van zich horen.

Reageren