Kijkcijfers dinsdag 21 juni 2022

De TV van gisteren: Humberto wint van Op1

22 juni 2022 09:16 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© William Rutten
Humberto Tan en de andere talkshows zijn eindelijk verlost van Vandaag Inside dat met zomerstop is. En dat betekende voor Humberto dat hij dinsdag de beste van het stel was. Hij scoorde 717.000 kijkers op RTL 4.

En dat is een heel net aantal. Het viel een aantal kijkers wel op dat niet Humberto maar een andere gast de beste vragen stelde, vooral toen het over armoedebestrijding ging. 

Voor Hetzelfde Geld

Kasteelvrouwe Emmy op NPO 1 was het best bekeken programma van de avond met 1,4 miljoen kijkers. Spoiler: ze is voorlopig nog niet klaar. RTL 4 zette daar op primetime Voor Hetzelfde Geld tegenover dat 799.000 scoorde. Daarin zochten Annelies en Adreas -die zo'n beetje alles als 'super' betitelden- een huis waarin ze niet iedere vijf minuten werden opgeschrikt door een langsrijdende metro. Ze vonden een huis in Limmen naar hun zin en kochten het meteen. 

Recht in de Ogen

In plaats van het altijd goed scorende Vandaag Inside zendt SBS nu herhalingen uit van Chateau Meiland en dat trekt veel minder publiek. Dinsdag keken 326.000 mensen naar Martien en Erica. Het best bekeken programma van SBS was nu Hart van Nederland met 516.000 kijkers. Nog slechter scoort het programma Recht in de Ogen van Omroep Max dat dinsdag voor de derde maal werd uitgezonden en waarin daders en slachtoffers het gesprek aangaan. Slechts 445.000 mensen keken en dat is vrij rampzalig voor NPO 1. Toch zijn de weinige kijkers wel enthousiast. 

Meer over