Kijkcijfers: Divorce Hotel opent onder het miljoen

Divorce Hotel, het nieuwe hulpprogramma van Peter van der Vorst en Goedele Liekens, wist nét geen miljoen gasten te verwelkomen in haar eerste aflevering. 

Het was sowieso een wat matige avond voor RTL 4. Afgezien van Goede Tijden Slechte Tijden met 1.67 miljoen kijkers, kwam geen enkel programma boven het miljoen uit. Ook Herman Gaat Ver strandde rond de 900.000. 

RTL Late Night behoudt kijkers na record

Humberto Tan bleef ook onder het miljoen, maar met 956.000 kijkers werd RTL Late Night meer dan bovengemiddeld bekeken. Deze stijging valt wellicht te verklaren door het kijkcijferrecord van 1.45 miljoen dat het praatprogramma een dag eerder scoorde met de Common Linnets. De kans is groot dat veel van hen opnieuw afstemden op de talkshow.

Concurrent Pauw & Witteman, bezig met hun laatste weken, waren goed voor 709.000 kijkers. Dat andere praatprogramma op de late avond, The Tonight Show Starring Jimmy Fallon moest genoegen nemen met 64.000 kijkers.

Rijdende Rechter winnaar op primetime

Waar RTL 4 op primetime onder de maat scoorde, wist Nederland 1 steevast de miljoenengrens te verbreken. Zo'n 1.1 miljoen kijkers wisten Vermist en Opsporing Verzocht moeiteloos te vinden, terwijl De Rijdende Rechter met 1.35 miljoen op de derde plaats van het kijkcijferklassement komt.

Praatcijfers - De Rijdende Rechter

Ook op Twitter was Frank Visser heer en meester. De Rijdende Rechter waar het deze week allemaal draaide om de vochtplekken van mevrouw van Gelder, kon rekenen op 1094 tweets.

Daarnaast waren ook de outfits reden voor de nodige spot. 

Maar ook de bril van een van de betrokkenen moest het ontgelden.

Meer over:

Reageren