Kijkcijfers van dinsdag 2 februari 2021

De TV van gisteren: DNA Onbekend stijgt naar ongekende hoogte

3 februari 2021 08:11 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
Dionne Stax stijgt tot grote hoogte met haar DNA Onbekend. Naar het AVROTROS-programma keken nog nooit eerder zoveel mensen als op de eerste dinsdag in februari.

Het onderzoeksprogramma, waarin familiegeheimen en de ontrafeling daarvan centraal staan, keken dinsdag maar liefst 1,9 miljoen mensen. Het oude record zette Dionne vorige week nog neer met bijna 1,8 miljoen kijkers. Haar voorganger Caroline Tensen beleefde in 2016 haar ‘finest moment’ met het programma door 1,7 miljoen kijkers te trekken.

Persconferentie 

Naar de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) keken dinsdagavond 6,3 miljoen mensen. Daarin werd medegedeeld dat de lockdown in Nederland verlengd wordt tot ten minste begin maart. Positief puntje is dat de basisscholen de deuren weer zullen openen en dat winkels een afhaalpunt mogen openen. De kijkers waren vooral blij dat Irma Sluis weer was te zien op de buis.

Podium 

De persconferentie was zodoende het best bekeken programma van de dinsdag, gevolgd door het NOS journaal van 20.00 uur (2.924.000) en talkshow M van Margriet van der Linden (2.178.000). Daar ging het natuurlijk over de persconferentie en niet iedere opmerking werd met gejuich ontvangen.

Top 10 

De NPO had sowieso een goede avond, want zeven van de tien programma’s in de toplijst van Stichting KijkOnderzoek waren te zien bij de publieke omroep. De andere drie programma’s waren te zien bij RTL, waar trouwshow Married at first sight van Carlo Boszhard met 1.297.000 kijkers de top 10 afsloot.

Meer over