Kijkcijfers: Een Tegen 100 wint van Familie Kruys

20 April 2015 07:47 | kijkcijfers | Door Televizier

Een Tegen 100 blijkt onverminderd populair. De eerste aflevering van de spelshow was goed voor maar liefst 1.83 miljoen kijkers. 

Daarmee blijft Caroline Tensen haar oud-RTL-collega's Wendy van Dijk en Linda de Mol ruimschoots voor.

Obese begint magertjes

De eerste aflevering van een nieuwe reeks Obese was goed voor 1.48 miljoen kijkers. Toch een beetje een tegenvaller, de vorige seizoensopener haalde met bijna 1.8 miljoen recordaantallen. Nu bleek echter De Reünie met 1.83 miljoen de sterkste. Na Wendy was het de beurt aan Linda de Mol, maar Familie Kruys leverde ook een slordige 200.000 kijkers in ten opzichte van vorige week om uit te komen op een nog altijd nette 1.6 miljoen.

Sportief weekend goed bekeken

Het was verder een druk en goedbekeken sportweekend. PSV werd zaterdagavond landskampioen en de beelden van de huldiging en bijbehorende perikelen leverden ruim 2.2 miljoen kijkers op voor Studio Sport. Op de late avond mocht Jack van Gelder zich met Studio Voetbal verheugen op zo'n 919.000 fans. Ook de Amstel Gold Race werd verreden, het wielerevenement werd ondanks het mooie weer door gemiddeld 735.000 wielrenfans gevolgd.  

Carlo & Loretta goed voor half miljoen 

Met nog 7 afleveringen te gaan voordat Life4you verdwijnt, sloeg gister het noodlot toe voor Irene Moors. De presentatrice maakte tijdens de repetities een lelijke val, kwam op haar hoofd terecht en moest al bloedend direct naar het ziekenhuis. Loretta Schrijver werd opgetrommeld om Irene te vervangen en dat gaf wat een nare uitzending had kunnen worden toch de nodige kleur en fleur. Uiteindelijk zagen 535.000 mensen hoe Loretta zich stralend en licht sarcastisch door typische Life4you onderwerpen als het Songfestivalsloeg. En met Irene gaat het stukken beter.

Praatcijfers zondag 19 april

So You Think You Can Dance werd met ruim 3000 tweets het meest besproken. Ironisch genoeg is dat aan de kijkcijfers niet te merken, de dansshow scoorde 354.000 kijkers en bungelt daarmee op de laatste plaats van de kijkcijfer top 25. Niet iedereen was het eens met de jury toen deelnemer Jorge naar huis werd gestuurd.

Gelukkig waren sommigen juist wel te spreken over wat ze voorbij zagen dansen.

Bij Familie Kruys komt elke week een bekende Nederlander voorbij die een gastrolletje voor zijn of haar rekening neemt. Dit keer was de eer aan Mary Borsato die Bette Kruys in haar zaak kreeg om een jurk uit te zoeken voor haar aanstaande stiefmoeder, de Roemeense Ruxandra. De zoektocht naar "die joerk van die bruid" leverde op Twitter toch wat commentaar op.

En dat Linda de Mol alles kan, bleek wel toen ze als Bette op een wel heel bijzondere manier een telefoontje pleegde.

Meer over