Kijkcijfers: eerste liveshow Holland's Got Talent goed voor 1,5 miljoen

De eerste liveshow van Holland's Got Talent was deed het prima met 1,5 miljoen kijkers. Het is wel een stuk minder dan de laatste auditieshow van de talentenjacht.

Die was nog goed voor 1,9 miljoen kijkers. Maar Holland's Got Talent was evengoed de overtuigende winnaar op primetime. En nieuwslezer Jan de Hoop was een van de enthousiaste kijkers.

Hollands Hoop

Alleen Studio Sport Eredivisie (1,7 miljoen) en Het Journaal (1,6 miljoen) werden zaterdag beter bekeken. De nieuwe serie Hollands Hoop ging in première op NPO 2 en deed dat zeer verdienstelijk met 779.000 kijkers. Hollands Hoop gaat over een psychiater die tegen wil en dank de wietplantage van zijn vader in Groningen overneemt. Misschien niet een onderwerp dat iedereen aanspreekt, maar de mensen die keken waren zeer enthousiast.

Mobiel bereik

Sommige inwoners van Groningen hadden wel wat moeite met de manier waarop hun provincie werd neergezet. Want ook daar kun je -in tegenstelling tot wat Hollands Hoop liet zien- gewoon bellen. En dode koeien schijnen er ook niet vaak langs de kant van de weg te liggen.

Beat It

De talentenjacht Beat It is intussen weggezakt tot bedenkelijke kijkcijferproporties. De show met Jan Smit en Gerard Joling begon ooit met bijna een miljoen kijkers, daar zijn er nu nog 458.000 van over. Zeer tegenvallend voor SBS. Het gezicht van Jan Smit spreekt boekdelen.

Reageren