Kijkcijfers: Eerste Voetbal Inside scoort 537.000 kijkers

11 augustus 2015 07:55 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL Nederland

Voetbal Inside is de opvolger van voetbaltalkshow Voetbal International. De eerste aflevering van de vernieuwde voetbaltalkshow trok een aardige 537.000 kijkers.

Een nieuwe naam, een nieuwe vormgeving, nieuwe rubriekjes... Maar nog steeds is het babbelen over voetbal met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Voetbal Inside, de opvolger van Voetbal International, trok met de eerste aflevering 537.000 kijkers. En het viel die kijkers op dat er eigenlijk weinig is veranderd:

537.000 kijkers is een prima score voor RTL 7, maar vorig jaar deed de seizoensopener van VI het wel een stuk beter, met 712.000 kijkers. Misschien zijn de kijkers toch nog niet helemaal gewend aan de nieuwe naam:

 

We Zijn Er Bijna

De MAX-monsterhit We Zijn Er Bijna was deze week het best bekeken programma van de maandagavond: 1,7 miljoen mensen keken naar de kampeeravonturen van de senioren in Athene en daarmee versloeg deze aflevering zelfs het NOS Journaal van 20.00 uur (1,5 miljoen kijkers). De regisseur van de vakantieserie gaf gisteren toe hoofdschuddend te kijken naar de vele grappen op Twitter, maar dat weerhield de lolbroeken er niet van om weer helemaal los te gaan en #wezijnerbijna trending topic te maken:


In de aflevering van maandag bezochten de vakantiegangers de Akropolis en Delphi, waar ze een aantal rustdagen hadden. Dat betekende: wandelen, zwemmen, marktjes bezoeken en een feestmaal maken op de camping. We Zijn Er Bijna was weer heerlijke slow television dus.

 

3LAB

Op NPO 3 begon maandag de themaweek 3LAB, waarin de zender allerlei nieuwe programma's uittest. Net als in eerdere jaren zijn de kijkcijfers niet denderend: alle 'experimenten' trokken rond de 100.000 kijkers. Opvallend was vooral de korte sketchserie Rundfunk (108.000 kijkers), waarin de middelbare school op een absurde manier in beeld wordt gebracht.

 

Lees ook:
3LAB trapt af met sketchserie Rundfunk

 

Meer over