Kijkcijfers: Familie Kruys blijft kijkers bloeden

4 mei 2015 08:24 | kijkcijfers | Door Televizier

© Roy Beusker

Slecht nieuws voor Linda de Mol: voor de zesde week op rij verliest haar paradepaardje Familie Kruys kijkers. Voetbal en Caroline Tensen bleken meer in trek.

Op zich is 1.3 miljoen kijkers en een vijfde plek in het kijkcijferklassement niet eens verkeerd. Toch is het een bittere pil dat de door Linda de Mol zelf bedachte serie van start ging met 2.5 miljoen kijkers en nu week na week moet inleveren. Gek genoeg zijn de reacties op Twitter juist best okay.

Matige avond voor SBS 6

De kijkcijfers van Familie Kruys zijn getallen waar SBS 6 op de zondagavond alleen van kan dromen. De kijkcijfers van hun twee primetime programma's Bonje Met De Buren en een Hart van Nederland special samen komen net over het miljoen heen. Patty Brard en Jochem van Gelder waren goed voor 599.000 kijkers, terwijl 578.000 mensen op 6 bleven voor de jacht op de Nederlandse Bonnie en Clyde. Niet al teveel kijkers, maar ogenschijnlijk wel hele trouwe. 

Er Reed Een Trein Naar Sobibor

Op de vooravond van 4 mei stond NPO2 stil bij de slachtoffers van de vernietigingskampen. Het indrukwekkende herdenkingsconcert Er Reed Een Trein Naar Sobibor was goed voor 495.000 kijkers. Het verhaal van de 94-jarige holocaustoverlever Jules Schelvis kwam behoorlijk binnen.

Meer over