Kijkcijfers vrijdag 3 februari 2023

De TV van gisteren: 687.000 kijkers voor veelbesproken finale Op zoek naar… Danny en Sandy

4 februari 2023 09:05 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Ruud Baan

Na zeven liveshows was het vrijdagavond zover: de twee winnaars van Op zoek naar… Danny en Sandy zijn uitgeroepen. Het was een nek-aan-nekrace, maar Tristan en Danique hebben de hoofdrollen te pakken in Grease de musical. De finale scoorde met 687.000 kijkers minder dan met de halve finale, maar wordt wel druk nabesproken. 

In de finale lieten zes kandidaten – Paul, Tristan, Victor, Danique, Dominique en Magtel – voor de laatste keer zien en horen wat ze in huis hebben. Daarvan bleven Victor, Tristan, Danique en Magtel over. De finaleoptredens van het viertal werden druk besproken door de kijkers. Victor was de betere acteur, maar Tristan de betere zanger. Magtel zong de sterren van de hemel, maar Danique net zo – en ze kreeg jurylid Maurice Wijnen zelfs aan het huilen. Zeker tussen de dames was het een nek-aan-nekrace. Danique versloeg Magtel uiteindelijk met 52 procent van de stemmen. En na weken zonder, zongen de kandidaten vanavond eindelijk liedjes uit Grease. Met als kers op de taart uiteraard You’re The One That I Want, gezongen door de nieuwe Danny en Sandy. 

Vandaag Inside

Op de NOS journaals, het RTL Nieuws en schaatsen (955.000 kijkers) na, scoorde Vandaag Inside het best met 874.000 kijkers. Dat leverde de talkshow een opvallende plek 5 op in de kijkcijfer top 25. Wilfred Genee versloeg hiermee Eva Jinek (649.000 kijkers) en Op1 (490.000 kijkers). 

Chantals Pyjama Party en Ministars

Chantal Janzen trok 809.000 kijkers primetime naar RTL 4. Rond hetzelfde tijdstip was Ministars goed voor 424.000 kijkers op SBS6. Een inmiddels constant matige score voor de zender. Ministars wordt wel drukker nabesproken dat de concurrentie op RTL 4. Zo waren sommige kijkers verbolgen over het feit dat er een winnaar van The Voice Kids meedeed.  

Meer over