Kijkcijfers: Finaleweek Slimste Mens onverslaanbaar populair

De Slimste Mens is bezig aan haar finaleweek en ongekend populair. 1.53 miljoen mensen zagen hoe Eric Dijkstra nipt won van musicalkenner Maurice Wijnen, een nieuw kijkcijferrecord. 

Daarmee is De Slimste Mens het best bekeken amusementsprogramma van de dag. Directe RTL 4 concurrent Martijn Krabbé moest het met 1 miljoen kijkers doen met Uitstel Van Executie

NPO1 kent matige avond

Het succes van De Slimste Mens is een enorme opsteker voor NPO2, dat het doorgaans aflegt tegenover grote broer NPO1. De zender bleef echter op alle fronten wat achter. Philip Freriks en Maarten van Rossem wonnen met gemak van Anniko van Santen en Opsporing Verzocht dat gelijktijdig te zien was, maar niet meer dan 889.000 kijkers boeide. Alleen Opgelicht wist nipt meer dan een miljoen te scoren, zelfs het doorgaans populaire Rijdende Rechter Wordt Vervolgd bleef steken op 925.000 kijkers. 

Kijkcijfers Knevel & Van den Brink kelderen

Het leed was daarmee nog niet geleden voor NPO1: Knevel & Van Den Brink kwam met 450.000 kijkers niet eens voor in de kijkcijfer top 25. Het praatprogramma ziet sinds de terugkeer van RTL Late Night ruim een derde van haar score verdampen. Op zich best sneu voor Andries Knevel en Tijs van den Brink, die misschien wel aan hun laatste week bezig zijn. Humberto Tan was goed voor 1.01 miljoen kijkers.

Praatcijfers dinsdag 26 augustus

Mocht Knevel & Van Den Brink onverhoopt niet terugkeren op televisie, dan is het wellicht een idee dat ze een doorstart maken als online talkshow. Op social media zijn de heren namelijk steevast een enorm populair onderwerp van gesprek. Maar liefst 813 tweets werden gewijd aan de uitzending van gister, tegen 398 voor RTL Late Night. 

Aan tafel werd onder meer gesproken over vrouwenintimidatie op straat en Gerrit Zalm was te gast om te praten over de Nederlandse economie en de banken. Daar dachten twitteraars het nodige van.

Ook na de aftiteling zorgen Andries en Tijs voor prangende dilemma's op de late avond...

Reageren