Kijkcijfers: Flikken Maastricht eenzaam op kop

Het wordt voorspelbaar, maar ook in de zomer en op herhaling is Flikken Maastricht de onbetwiste winnaar op amusementsgebied.

In totaal keken 923.000 liefhebbers naar aflevering zes van seizoen zes. De politieserie begint overigens in september alweer aan haar nieuwe, tiende seizoen. Herhaling of niet, voor veel mensen is het een vast ritueel op de vrijdagavond geworden.

Magie met Victor en Troy

NPO 3 stond deze week in het teken van magie. Elke dag was Victor Mids te zien met de herhaling van Mindf*ck, goed voor 148.000 kijkers. In de laatste aflevering van de eerste reeks ontving Victor onder meer Fedde Le Grand. Ze vlogen in de privéjet van de wereldberoemde dj naar Ibiza waar Mids een behoorlijk verbijsterende set trucs weggaf.

Maar ook al benadrukt Victor Mids in de intro van zijn show dat hij nooit gebruik maakt van acteurs, dat wil er nog niet bij iedereen in.

Daarna was er ruimte voor de Britse illusionist Troy die kon rekenen op 171.000 kijkers. Een niet al te best debuut op de Nederlandse televisie, toch waren mensen op Twitter behoorlijk over de charismatische goochelaar te spreken.

Bourne bonje

SBS 6 pakte uit met The Bourne Legacy. Aan het begin van de avond zaten er zo’n 497.000 kijkers klaar voor de spannende actiefilm. Maar de film was niet voor 22.30 uur afgelopen en SBS breekt zelfs voor hoofdrolspeler Jeremy Renner haar gulden regel niet: Hart van Nederland begint stipt rond de klok van half elf. In totaal zagen 813.000 mensen de nieuwsrubriek, de vraag is hoeveel nijdige en verbijsterde Bourne fans daar tussen zaten.

De onwillige kijkers konden daardoor ook het door dik 1 miljoen aanschouwde Shownieuws niet echt waarderen. Zelfs het bericht dat Ferry Doedens ontslagen is bij GTST liet de meesten volledig koud.

Meer over:

Reageren