kijkcijfers: Flikken Maastricht is iedereen de baas

Flikken Maastricht is terug van weggeweest en dat ontging de kijker niet. 1.61 miljoen mensen zaten klaar voor de eerste aflevering van het tiende seizoen.

Met deze indrukwekkende score stoot de serie zelfs kijkcijferkanon De Slimste Mens van de troon. De finale van de kennisquiz werd gezien door 1.32 miljoen mensen. Uiteindelijk bleek Diederik Smit de slimste van het seizoen. 

RTL viert het najaar

Eigenlijk is het een ongeschreven regel dat het najaarsseizoen pas begint als programma's zoals Koffietijd en Goede Tijden Slechte Tijden van start gaan. Maar RTL 4 brak even met die traditie met het debuut van programma's als You're Back In The Room en Professor Nicolai & Dr. Beckand. De eerste show, goed voor 948.000 kijkers, werd niet door iedereen even goed ontvangen.

De grote familiespelshow Professor Nicolai & Dr. Beckand was daarentegen goed voor een hele mooie 1.45 miljoen kijkers en heel wat positievere recensies.

Al zagen sommige kijkers de voor de hand liggende vergelijking.

Verrassende toevoeging aan de show was wetenschapsjournalist Diederik Jekel die van achter z'n eigen desk tussen de proeven door informatie en grappige filmpjes mocht tonen.

En Diederiks' duidende rol leidde bij sommigen tot wat verwarring...

Meer over:

Reageren